ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ

Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟΜΕ) λειτουργεί ανελλιπώς εδώ και 2,5 χρόνια, μέσα από τον εργατικό έλεγχο της παραγωγής. Έχει επαναπροσδιορίσει την έννοια του εργατικού και κοινωνικού αγώνα, με στροφή προς την αυτοδιαχείριση της παραγωγής, χωρίς αφεντικά και διευθυντές, με σχέσεις συνεργατισμού, αλληλεγγύης και με τη συνέλευση των εργαζομένων ως κυρίαρχο όργανο λήψης των αποφάσεων. 

Η ενδυνάμωση του αγώνα και η διεύρυνση του εγχειρήματος της ΒΙΟΜΕ, αμφισβητεί την ιδιοκτησία των αφεντικών, γι΄αυτό και το καπιταλιστικό κράτος έρχεται για άλλη μία φορά, μέσω της δικαστικής εξουσίας, να προασπίσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εξυπηρετεί και να εξασφαλίσει την ίδια του την επιβίωση. 
Στις 26 Νοέμβρη, ξεκινάει στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, η διαδικασία εκποίησης του οικοπέδου, μέσω πλειστηριασμού. Η προοπτική αυτή θα ήταν καταστροφική για την πορεία του αγώνα, διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το χώρο του εργοστασίου, τόσο ζωτικά για τη συνέχιση της παραγωγής, όσο και ιδεολογικά.
Η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ) Αθήνας, στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟΜΕ και καλεί στην συμμετοχή όλων των εργαζομένων, στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στην Θεσσαλονίκη, ενάντια στην πώληση και διάλυση του εργοστασίου.  
Καλέσματα:
  • Διεθνής εβδομάδα δράσεων για τη ΒΙΟΜΕ από ​17/​11​ ως και ​2​4/1​1​.
  • Τρίτη ​24​/11​ στις 6 μμ​ πορεία από την Καμάρα
  • Τετάρτη ​25​/11 στις 6μμ παν​​ελλαδική συνέλευση αλληλέγγυων υποστηρικτών στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονικής, μεγάλη αίθουσα Μπεναρόγια, Αριστοτέλους & Ολύμπου
  • Πέμπτη ​26​/11 το πρωί, μπλοκάρουμε τον πρώτο πλειστηριασμό! Πρωινό ραντεβού στις 11 πμ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης!
Επόμενοι πλειστηριασμοί 3 και 10 Δεκέμβρη, νέο αγωνιστικό ραντεβού και εκεί.
 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ