ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ ΒΑΣΩΣ ΓΚΟΒΑ

φωτογραφία από τη διεθνή αλληλεγγύη για τη δίκη της Βάσως Γκόβα
Ως Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ Αθήνας) συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών.

Η εκδίκαση της μήνυσης του αστυνομικού των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδη, κατά της καθαρίστριας Βάσως Γκόβα, αναβλήθηκε για τις 5 Οκτώβρη 2017.
Ακυρώθηκε το δικονομικό τέχνασμα με το οποίο ο αστυνομικός προσπάθησε να αποφύγει την κύρια δίκη που αφορά στην εξέταση των πραγματικών περιστατικών που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό από τον ίδιο των δύο εργατριών Βάσως Γκόβα και Ευαγγελίας Αλεξάκη, στην είσοδο του υπουργείου Oικονομικών στις 10 Ιουλίου του 2014, κατά την διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας για την ακύρωση των απολύσεων και το δικαίωμα στη δουλειά.
Αποκαλύφθηκαν μεθοδεύσεις αστυνομικών και ανακριτικών αρχών που συνιστούν σοβαρή παράλειψη με στόχο την απαλλαγή του αστυνομικού από κατηγορίες.
Η μαζική παρουσία αγωνιστών, εργαζομένων, συνδικάτων, πολιτικών κινήσεων και οργανώσεων στη δίκη και το διεθνές κύμα ταξικής αλληλεγγύης από Τουρκία, Αργεντινή, Ιταλία, Αγγλία, Φινλανδία, Ρωσία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο δημιούργησε μια ταξική ασπίδα αλληλεγγύης.
Εργάτες συνδικάτα και πολιτικές κινήσεις, από όλο τον κόσμο, απαιτούν την αθώωση της καθαρίστριας Βάσως Γκόβα και την τιμωρία του αστυνομικού, δηλώνοντας σε όλες τις γλώσσες:
Barbarism will be defeated!
Debemos derrotar a la barbarie!
La barbarie sera vaincue!
Варварство будет побеждено!
Η βαρβαρότητα θα ηττηθεί!
Η «Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών» καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους, όλες τις εργατικές συλλογικότητες, τα συνδικάτα, τους αυτοοργανωμένους χώρους και τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς σε αγωνιστική επαγρύπνηση μέχρι την πλήρη δικαίωση των εργατριών Βάσως Γκόβα και Ευαγγελίας Αλεξάκη.
Ο αγώνας για την παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού των ΥΜΕΤ, για να σταματήσει η «βιομηχανία» διώξεων κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών, για να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ κ.λπ.) είναι πολιτικός αγώνας ενάντια στα μνημόνια και τους πολιτικούς διαχειριστές τους και θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη!
14 Μαρτίου 2017
Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών

Δείτε σχετικά: ΕΔΩ

Παρακάτω τα διεθνή ψηφίσματα συμπαράστασης:
Διεθνή ψηφίσματα για τη δίκη της Βάσω Γκόβα
Το ψήφισμα για τη δίκη της συναδέλφισσας Βάσω Γκόβα υπογράφουν (με τη σειρά που τα παραλάβαμε):
Τουρκία
το ψήφισμα για τη δίκη της καθαρίστριας του Υπ. Οικονομικών, Βάσω Γκόβα, διαβάστηκε από το συνδικαλιστές του D.I.P. (Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα Τουρκίας).
Στο video που βρίσκεται στην παρακάτω διεύθυνση η ανάγνωση του ψηφίσματος στα Τουρκικά:
https://drive.google.com/file/ d/ 0BzSftarnTAmXYVhpTXZKa0RwOUk/ view?usp=drive_web
Αργεντινή
  1. Από το “Εργατικό Κόμμα” ( Partido Obrero) Αργεντινής, ο Γενικός Γραμματέας Χόρχε Αλταμίρα, των βουλευτών του Νέστωρ Πιτρόλα, Πάμπλο Λόπεζ και της Σολεδάδ Σόσα
Το κείμενο του ψηφίσματος μεταφρασμένο στα ισπανικά δημοσιεύθηκε  στην εφημερίδα του Partido Obrero  (2-3-2017) http://www.po.org.ar/prensaObrera/online/internacionales/grecia-abajo-la-persecucion-contra-las-trabajadoras-de-limpieza#.WLfJAiMOVGQ.email

2. Βανίνα Μπιάσι για την “Ολομέλεια Εργαζόμένων Γυναικών Αργεντινής”

Ιταλία
  1. Υπογράφουν, ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργαζομένων Μάρκ  Φεράντο και από την ηγεσία της (αριστερής) Γενικής Συνομοσπονδίας Εργασίας- CGIL οι:
    2. Ελιάνα Κόμο ( Εθνική Διεύθυνση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργασίας-CGIL, ο Λούκα Σκάκι, μέλος της Εθνικής Διεύθυνσης της CGIL  και ο Φράνκο Γκριζολία , μέλος της Εθνικής Εξελεγκτικής Επιτροπής της CGIL
    3. USI – Unione Sindacale Italiana – Associazione Internazionale dei Lavoratori – AIT – IWA
    http://www.usiait.it/component/content/article/2456-grecia-la-lotta-delle-donne-comparto-pulizie.html
    4. Roberto Luzzi
For the Executive Committee of SI Cobas
www.sicobas.org
Αγγλία
1. International Coordination of Revolutionary Parties & Organizations

Φιλανδία
Μαρξιστική Εργατική Ένωση Φιλανδίας
http://dikaiosikatharistrion.blogspot.gr/p/dear-comrades-all-members-of-mwl.html

Ρωσία
1. Ο Γενικός Γραμματέας στην Αγία Πετρούπολη, Evgeny Kozlov,
για την Εκτελεστική Επιτροπή του RPK, Μαρτίου, 6, 2017

Ισπανία
1. CONFEDERACIÓN GENERAL DEL TRABAJO
Sindicato de Oficios Varios de Segovia (Estado español)

2. Το Συνδικάτο καθαρισμού και συντήρησης των κτιρίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργασίας (CGT):

(La Sección Sectorial de Limpiezas y Mantenimiento de Edificios y Locales del Sindicato Único de Burgos de la Confederación General del Trabajo (CGT) gritamos:)

3. Secciónsindical CGT-RTVE

4. SECCION SINDICAL DE CGT SITEL IBERICA (Madrid)

C/Retama,7-2ªplanta
28045 MADRID
Γαλλία
1. Union Syndicale Solidaires

Βέλγιο

Eric Toussaint για το διεθνές δίκτυο CADTM
Δείτε σχετικά: ΕΔΩ