Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 25 Ιούλη 2013 στις 09:00

Η αλληλεγγύη το όπλο μας ενάντια στην τρομοκρατία των εργοδοτών στo Daffi’s

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΗ 2013, 09:00

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 7

O Xρήστος Στεργιάδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του πρωτοβάθμιου σωματείου ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου) που εργαζόταν για ένα χρόνο στο ψητοπωλείο DAFFI’S στο Παγκράτι ως διανομέας, απολύθηκε εκδικητικά για την συνδικαλιστική του δράση τον Μάιο του 2012. Τον Ιούνιο του 2013, εργατικό δικαστήριο δικαίωσε τις διεκδικήσεις του για επαναπρόσληψη και πληρωμή μισθών υπερημερίας.

Οι εργοδότες, όμως, σκόπιμα ανέβαλαν και παρακώλυαν με διάφορους τρόπους την εκτέλεση της απόφασης του δικαστηρίου: μετά από σειρά «καψονιών» στην δουλειά κι ενώ η καταβολή των μισθών υπερημερίας ακόμα εκκρεμούσε, η αποπληρωμή του ποσού ορίστηκε για τις 9 Ιουλίου. Τότε, όταν ο Χρήστος Στεργιάδης εμφανίστηκε στην δουλειά και ζήτησε να παραλάβει το φάκελο με το ποσό παρουσία δικηγόρου όπως είχε προσυμφωνηθεί, βρέθηκε να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στην ασφάλεια από κλιμάκιο του τμήματος εκβιαστών! Αφορμή η «κατηγορία για εκβιασμό» από προηγούμενο αφεντικό για το οποίο είχε δουλέψει σε ψητοπωλείο στην Αλεξάνδρας.

Φαίνεται ότι η αυθαιρεσία των εργοδοτών δεν σταματάει ούτε μπροστά στις δικαστικές αποφάσεις, αλλά ούτε διστάζει να χρησιμοποιήσει τακτικές τραμπουκισμού και τρομοκρατίας με κάθε μέσο προκειμένου να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και να τους αποτρέψει από τις διεκδικήσεις τους. Μπορεί όμως και πρέπει να σταματήσει μπροστά στην έμπρακτη αλληλεγγύη μας σε κάθε εργαζόμενο που βιώνει τους εργοδοτικούς εκβιασμούς και την τρομοκρατία της απόλυσης.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΗ 2013, 09:00

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 7
πηγή: http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2013/07/o-daffis.html

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης