Ο αγώνας ενάντια στην εκδικητική απόλυση στον Ευριπίδη θα συνεχιστεί μέχρι την νίκη!

αφισα ευριπιδηςΤο αφεντικό του βιβλιοπωλείου “Ευριπίδης” στο κοντινό Χαλάνδρι θεωρεί ότι μπορεί να απολύει όποτε θέλει και να μην κουνιέται φύλλο. Λάθος. Όταν με αστεία προσχήματα απολύεται μια συνδικαλίστρια εργαζόμενη (εδώ και 6 χρόνια στο μαγαζί), είναι σαφές πως θέλει να επωφεληθεί από τις ευεργετικές συνθήκες που του προσφέρει τρόικες, μνημόνια, συγκυβερνήσεις και λοιποί καπιταλιστές. Να αφήσει άνεργη μια εργαζόμενη και να προσλάβει κάποιον/α με 480ε μισθό βάση της νέας εργασιακής πραγματικότητας. H εφαρμογή των νέων ελαστικών σχέσεων εργασίας και ο εκβιασμός της ανεργίας, απέναντι στην περαιτέρω υποτίμηση της εργασίας και της ζωή μας που τα αφεντικά προσπαθούν να εφαρμόσουν, δε θα περάσει!

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής συμμμετείχε από την πρώτη στιγμή στις κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόλυσης. Ανήκοντας σε μια δομή που καλεί ανθρώπους διαφορετικών κοινωνικών ταυτοτήτων/ιδιοτήτων να συλλογικοποιήσουν τις ανάγκες, τις επιθυμίες αλλά και τις αντιστάσεις τους, δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι απέναντι σε μια αυτόοργανωμένη κινητοποίηση που γίνεται δίπλα από τη γειτονιά μας. Ανέκαθεν επιδίωξή μας ήταν η συνάντηση και η οικοδόμηση συλλογικής συνείδησης και συντροφικών σχέσεων με άλλα μορφώματα οριζόντιας οργάνωσης στους δήμους και σε χώρους δουλειάς. Όταν η κάθε λογής εξουσία επιτίθεται με τόσο αδυσώπητο και συνολικό τρόπο στην ίδια μας την ύπαρξη το εύρος της απάντησής μας πρέπει να είναι ανάλογo.

Οφείλουμε να πολλαπλασιάσουμε και να ενώσουμε τις γραμμές άμυνάς μας. Θεωρούμε λοιπόν καθοριστικό στοιχείο για την αποτελεσματικότητα των εργατικών αγώνων την έμπρακτη σύνδεσή τους με κοινότητες αγώνα που διαμορφώνονται στις γειτονιές. Και η αλήθεια είναι ότι ο καθένας από εμάς (άνεργος ή εργαζόμενος, φοιτητής ή μαθητης) αναγνωρίζει ένα κομμάτι από τη δική του συνθήκη στην υπόθεση της απολυμένης Ρ. Η μοίρα της θα είναι και δική μας.

συγκέντρωση αλληλεγγύης

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Πέμπτη 12/12 ώρα 10.00

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης