Η ΕΣΕ Αθήνας συμβάλει στα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης της απολυμένης συναδέλφου στο βιβλιοπωλείο “Ευριπίδης”

Η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ Αθήνας), συμμετέχοντας στην καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης της εκδικητικής απόλυσης στο βιβλιοπωλείο “Ευριπίδης” που οργανώνει ο Σύλλογος Βιβλίου Χάρτου Αττικής, προσφέρει από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας που έχει συστήσει 200 ευρώ. Καλούμε όλες τις συλλογικότητες του εργατικού κινήματος να ανταποκριθούν στην καμπάνια του ΣΥΒΧΑ.

Μέσα στο 2014, από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΕΣΕ Αθήνας έχει επίσης ενισχυθεί ένας απολυμένος συνάδελφος στη Θεσσαλονίκη.

………………………………………………..

Τι είναι και πώς λειτουργεί το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΕΣΕ

Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΕΣΕ ενισχύεται σε συστηματική βάση με τις προσφορές των φίλων και των συναγωνιστών, με τα έσοδα από διάφορες εκδηλώσεις, με ένα μέρος από τη μηνιάτικη συνδρομή του κάθε μέλους της ΕΣΕ και με τα έσοδα από την έκδοση του «Ημερολογίου των Εργαζομένων».

Από το Ταμείο στηρίζονται αποκλειστικά φυσικά πρόσωπα, εργαζόμενοι δηλαδή που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω απόλυσης, ανεργίας, ασθένειας, ατυχήματος ή άλλου κοινωνικού λόγου· επίσης εργαζόμενοι που βρίσκονται σε απεργία ή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις (απεργιακό βοήθημα). Προβαίνουμε σε κινήσεις οικονομικής στήριξης συναδέλφων, ύστερα από συζήτηση και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕ Αθήνας, για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση που προτείνεται.

Στο διάστημα που το Ταμείο βρίσκεται σε λειτουργία, έχουν συνολικά διατεθεί 3.570 ευρώ για την ενίσχυση εργαζομένων που βρίσκονταν σε οικονομικό στρίμωγμα, καθώς και για την ενίσχυση εργαζομένων που βρίσκονταν σε αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις. Ανάμεσα στις ενισχύσεις που δόθηκαν ξεχωρίζουν: ζαχαροπλαστεία BLE στη Θεσ/νίκη, Ελληνική Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο, PHONEMARKETING, ΒΙΟ.ΜΕ. στη Θεσ/νίκη, Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας (Περιστέρι), για το σύντροφο Πάνο Βήχο, για τη συντρόφισσα Εμινέ που ήταν αρκετούς μήνες στη φυλακή, για τον Γαβριήλ Α., τον χτυπημένο στο μάτι διαδηλωτή της αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Κερατσίνι.

Δεν δίνεται από αυτό το Ταμείο ενίσχυση σε συλλογικότητες που βρίσκονται σε κινητοποίηση, ενίσχυση δηλαδή που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της κινητοποίησης (π.χ. προπαγάνδα κ.λπ.). Τέτοιου τύπου κινήσεις αλληλεγγύης καλύπτονται από το τακτικό μας ταμείο.

Έχουμε συνείδηση πως οι ανάγκες για αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια είναι μεγάλες και πως συνεχώς θα μεγαλώνουν. Έχουμε συνείδηση πως το Ταμείο μας δεν θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες, πως η στήριξη που θα δώσουμε μπορεί να έχει απλώς ένα συμβολικό χαρακτήρα. Παρά τις δυσκολίες, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε αυτή την άνιση μάχη, παράλληλα με τις μάχες που δίνουμε καθημερινά στα διάφορα μέτωπα της ταξικής πάλης.

Προτρέπουμε όλες τις συλλογικότητες του εργατικού και κοινωνικού κινήματος να συστήσουν Ταμεία Αλληλοβοήθειας.

Νοέμβρης 2013

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης