Μολάοι Λακωνίας / Άμεση παύση της δίωξης της αγωνίστριας δασκάλας!

Από τον Δεκέμβρη του 2013 μια δίωξη βρίσκεται σε εξέλιξη, εναντίον της Ελισάβετ Παπαδοπούλου, μιας δασκάλας στην περιοχή των Μολάων Λακωνίας και προέδρου του τοπικού συλλόγου δασκάλων “Γιάννης Ρίτσος”. Η δίωξη αυτή επιδιώκει να παρεμποδίσει την πολιτική της δράση και να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και συνολικά τους εργαζόμενους που έχουν πολιτική δράση μέσα στους συλλόγους και τα σωματεία τους.

Η δίωξη της είναι συνδικαλιστική, εκδικητική και καθαρά πολιτική. Έρχεται σε συνέχεια άλλων αντίστοιχων διώξεων εκπαιδευτικών της περιοχής καθώς και εναντίων άλλων μελών του εργατικού κινήματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα γεγονότα, καθώς τέτοιου τύπου διώξεις δεν ήταν ποτέ, και πόσο μάλλον τώρα, μεμονωμένα περιστατικά που αφορούν μόνο έναν εργασιακό κλάδο, τον συγκεκριμένο κάθε φορά.

Επί της συγκεκριμένης δίωξης:

Ενάμιση μήνα από την έναρξη της δίωξης συνεχίζει να εγκαλείται, από το Διευθυντή Π.Ε. Ν. Λακωνίας σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση ως κατηγορούμενη για “ανάρμοστη συμπεριφορά εντός κι εκτός Σχολείου“, μια κατηγορία που θυμίζει “κυνήγι μαγισσών” και “ιερά εξέταση“, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ!!!

Η Ελισάβετ είναι από εκείνους τους ανθρώπους που δεν σκύβουν το κεφάλι και δεν προσαρμόζονται στις επιταγές της νέας πραγματικότητας που θέλουν να μας επιβάλλουν. Αντιδρά σε ό,τι παράταιρο θέλει να επιβάλλει ο διευθυντής στο σχολείο που εργάζεται, ενώ συμμετέχει και σε άλλες συλλογικότητες όπως π.χ. η Επιτροπή για την Υγεία που αντιδρά με κάθε μέσο στο ουσιαστικό κλείσιμο του νοσοκομείου των Μολάων.

Όλα αυτά φαίνεται να τους χαλάνε τη μαγιά και πρέπει να παταχτούν άμεσα. Δεν θέλει το καπιταλιστικό σύστημα να μπορεί ο δάσκαλος, όπως και ο κάθε εργαζόμενος, να έχει ενεργή πολιτική συμμετοχή σε σωματεία, συλλόγους, στην κοινωνία, πρέπει αυτός και όλοι μας να κοιτάμε μόνο την δουλειά μας, υποταγμένοι στους εξουσιαστές μας, φοβισμένοι. Ένας τρόπος για να περάσει το μήνυμα αυτό η άρχουσα τάξη είναι μέσω τέτοιων διώξεων, τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας με απολύσεις.

Έτσι λοιπόν, ενώ εκκρεμεί η απάντηση του υπουργείου παιδείας στο αίτημα της για εξαίρεση του ανακριτή-εκπαιδευτικού, παρ’ όλα αυτά καλείται να καταθέσει την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014. Η Ελισάβετ προσήλθε στο Δημοτικό Σχολείο Παπαδιανίκων όπου κατέθεσε στο διευθυντή-ανακριτή που έχει αναλάβει τη γνωστή υπόθεση. Η απολογία της είχε να κάνει με διαδικασία ανάκρισης καθώς διήρκησε από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 4.15 το απόγευμα και κατά την οποία “δεν προέκυψε κάποια σοβαρή κατηγορία“.

Είναι φανερό ότι επιδιώκεται από την πλευρά της διοίκησης η δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων στους γονείς και την τοπική κοινωνία όπου ζει και εργάζεται η Ελισάβετ Παπαδοπούλου και αποφυγή των μαχητικών αντιδράσεων των εκπαιδευτικών και των συγκεντρώσεων αλληλεγγύης. Γι’ αυτό άλλωστε, παρά του περί του αντιθέτου αιτήματός της ιδίας, καλείται σε απολογία στο χώρο του σχολείου όπου διδάσκει (!!!) αντί ενός υπηρεσιακού γραφείου, όπως όφειλε η διοίκηση.

Σαν συλλογικότητα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στη δασκάλα και καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς, εργατικά σωματεία, συλλόγους κτλ να σταθούν στο πλευρό της γιατί η υπόθεση της μας αφορά όλους. Δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος και η υποταγή!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ σε Συλλογικότητες / Σωματεία Βάσης

για την Κοινωνική Χειραφέτηση κ την Ταξική Αντεπίθεση

Νισάφι, Γενάρης 2014

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης