εργασιακό δελτίο #34 από το omnia sunt communia

redblack smallΔιαδήλωση στις 22/10 στα Χαυτεία ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, πραγματοποίησε το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια (ανταπόκριση από τη διαδήλωση εδώ και εδώ). Επίσης για την Κυριακή 2/11 για τον ίδιο λόγο έχει ανακοινωθεί απεργία στον κλάδο του εμπορίου. (Διαβάστε εδώ τη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕ Αθήνας,  των prolet connect εδώ, της ΕΣΕ Θεσ/νίκης εδώ Εν ‘τω μεταξύ, άλλη μία παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Mall στο Μαρούσι, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας από το “Συντονιστικό Δράσης” το Σάββατο 18/10.

redblack smallΑπό την μία δεν πληρώθηκαν, και από την άλλη αντιμετωπίζονται και σαν εκβιαστές, οι πρώην εργαζόμενοι στον Φούρνο του Λάμπρου που κατηγορούνται από την εργοδοσία, ότι σύστησαν εγκληματική συμμορία για να του αποσπάσουν λεφτά. O εργοδότης αναφέρει ψευδώς ότι πολλοί από τους ενάγοντες δεν δούλευαν ποτέ εκεί και δεν τους έχει δει καν στην ζωή του. Ενώ μάλιστα αναφέρει ότι ένας από αυτούς βγήκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά σε τηλεοπτικό σταθμό της Β. Ελλάδας. Επίσης δεν διστάζει να επιτεθεί και σε άλλες κινηματικές συλλογικότητες όπως το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων. Οι παραπάνω καταγγελίες έχουν σαν καθαρό στόχο τον εκφοβισμό, δηλώνει η δικηγόρος των εργαζομένων. Εκτός από την εργοδοτική τρομοκρατία, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν και την καταστολή, καθώς ΜΑΤ επιτέθηκαν και χτύπησαν διαδηλωτή σε πορεία που πραγματοποιούσαν οι εργαζόμενοι/απολυμένοι και αλληλέγγυοι.
redblack smallΣυνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Σε αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου των Ναυπηγείων Ελευσίνας προχώρησαν από την Δευτέρα 20/10 και καθ’ όλη την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την επίλυση στο χρόνιο πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων τους. Την πρόθεση τους να συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, όπως επίσχεση εργασίας, μέχρι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα ψίχουλα που του πετάει με “έναντι” η εργοδοσία και τα οποία σαφώς δεν φθάνουν να καλύψουν ούτε καν τις βασικές τους ανάγκες .
redblack smallΚινητοποίηση την Τρίτη 21/10 από εργαζόμενους και το κλαδικό σωματείο ενάντια στην απόλυση συνδικαλιστή στην εταιρεία πληροφορικής «COMΜSQUΑRE» στην Αγία Παρασκευή. Όπως καταγγέλλεται, η συγκεκριμένη απόλυση αποτελεί ξεκάθαρο χτύπημα στην οργάνωση των εργαζομένων, στη συλλογική δράση.
redblack smallΤην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), πέτυχαν με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της Χημικής Βιομηχανίας “SΚΟΤ ΑΕ” στη Μάνδρα Αττικής . Υπό το βάρος των απεργιακών κινητοποιήσεων τους, η εργοδοσία αναγκάστηκε τελικά να ικανοποιήσει τα αιτήματα των απεργών – εργαζομένων για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ. Ειδικότερα, η εργοδοσία δεσμεύτηκε να δώσει αυξήσεις, δέχτηκε το αίτημα για υποχρεωτικό 15λεπτο διάλειμμα των εργαζομένων εντός του προβλεπόμενου ωραρίου και να δίνει γάλα σε όλο το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε αγωνιστική εγρήγορση και ανάλογα με τις εξελίξεις θα καθορίσουν περαιτέρω την στάση τους.
redblack smallΤην ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων της «ΣΤΟΛΛΑΣ ΑΕ» ζητά το Σωματείο και συνδικάτα του Νομού Αχαΐας. Η εν λόγω εταιρεία καθυστερούσε την καταβολή των μισθών για πάνω από 7 μήνες, και μετά από συνεχή εμπαιγμό των εργαζομένων, τελικά τους άφηνε ανεξόφλητους. Αξίζει να αναφερθεί ότι η «ΣΤΟΛΛΑΣ ΑΕ» σήμερα χρωστάει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις στους απολυμένους εργαζομένους της και παρ” όλα αυτά, μεταφέροντας την εταιρεία σε άλλο πρόσωπο, συνεχίζει να λειτουργεί ανεμπόδιστα. Επίσης, η συγκεκριμένη εταιρεία καθυστερεί την καταβολή των μισθών για πάνω από 7 μήνες, και μετά από συνεχή εμπαιγμό των εργαζομένων τελικά τους αφήνει μέχρι και σήμερα ανεξόφλητους.
redblack smallΜειώσεις μισθών και απλήρωτη εργασία, αποτελούν μόνιμη τακτική του ομίλου EUROMEDICA – ΑΡΩΓΗ που τις χρησιμοποιεί σαν μοχλό πίεσης προκειμένου οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν πιο εύκολα τους μειωμένους μισθούς, τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, καταγγέλλουν συνδικαλιστικοί φορείς του Νομού Λάρισας. Ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά και να σταματήσουν οι απολύσεις και η απλήρωτη εργασία.
redblack smallΝέα κινητοποίηση από συνδικάτα, φορείς και εργαζόμενους την Κυριακή 19/10 ενάντια στις 4 απολύσεις εργαζομένων από την εργοδοσία του ξενοδοχείου «Διακονία», το οποίο ανήκει στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Και σε αυτή την κινητοποίηση για ακόμη μια φορά επιστρατεύτηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
redblack smallΑπεργία την Παρασκευή, 24 Οκτώβρη, των εργαζόμενων στην «Forthnet» με περιφρούρηση της απεργίας στο κτίριο του Ταύρου. Οι εργαζόμενοι στην «Forthnet» διεκδικούν υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς, διεύρυνση των δικαιωμάτων, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να μετατραπούν άμεσα οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου για τους ενοικιαζόμενους συναδέλφους τους με την πρόσληψή τους από τη «Forthnet» στην προοπτική υπογραφής Επιχειρησιακής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους, καθώς και να σταματήσουν οι απολύσεις η πίεση και η εντατικοποίηση στην δουλειά. Την ίδια ώρα υπήρξε και μια σημαντική καταγγελία, καθώς το κλαδικό συνδικάτο τηλεπικοινωνιών κατήγγειλε την εργοδοσία της εταιρίας Forthnet για την δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού, αλλά και την απόπειρα παρέμβασης στην συνδικαλιστική δράση.
redblack smallΝέα εργοδοτική δολοφονία αυτή την φορά στην Μυτιλήνη με νεκρό έναν 28χρονο εργάτη. Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Τρίτη 21 Οκτώβρη σε εργοστάσιο ζωοτροφών έξω από τη Μυτιλήνη. Ο άτυχος 28χρονος σε συντήρηση ρουτίνας ενός Σιλό, σύμφωνα με μαρτυρίες των εργαζομένων, παρασύρθηκε από τον κοχλία με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Συνδικάτα της Μυτιλήνης ζητούν να ληφθούν μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας, που θα αποτρέψουν στο μέλλον θύματα και τραυματισμούς από εργατικά ατυχήματα
redblack smallΜία ακόμη παρ ‘ολίγον εργοδοτική δολοφονία σημειώθηκε στην Λάρισα. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 20 Οκτώβρη ένας εργαζόμενος ακρωτηριάστηκε στο Εκκοκκιστήριο Καραγιώργου στα Φάρσαλα. Μόλις πριν από 5 ημέρες μια 25χρονη εργαζόμενη σε ελαιοτριβείο έχασε το πόδι της. Τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα ή δυστυχήματα δεν οφείλονται στην ατυχία, αλλά στο ότι δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που θα μπορούσαν να ληφθούν, επειδή τα αφεντικά ενδιαφέρονται μόνο για την αύξηση της κερδοφορίας τους και όχι για την ζωή και την αρτιμέλεια των εργατών.
redblack smallΣε νέες περιπέτειες μπαίνει το αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ, οι εργαζόμενοι του οποίου βρέθηκαν για ακόμη μία φορά στα δικαστήρια, προκειμένου να αιτηθούν να οριστεί προσωρινή διοίκηση στο εργοστάσιο αποτελούμενη από άτομα της εμπιστοσύνης τους. Οι εργαζόμενοι τόνισαν την ανάγκη διορισμού προσωρινής διοίκησης, τόσο για την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, αλλά και για την διενέργεια ελέγχου των οικονομικών της ΒΙΟΜΕ. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν κακοδιαχείριση των οικονομικών της ΒΙΟΜΕ μιας εταιρείας που μέχρι το 2010 κατέγραφε ανοδική πορεία. Από το 2010 και μετά όπως τονίζουν η μητρική εταιρεία Φίλκεραμ και διοίκηση Φιλίππου αφαίμαζε την ΒΙΟΜΕ μέσω δανείων που έπαιρνε εις βάρος της μέχρι και το 2011 που εγκατέλειψε τελείως το εργοστάσιο.
Την Τετάρτη 29/10 στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί από τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας» εκδήλωση – Συνέλευση ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις του αγώνα, από εργαζόμενους και αλληλέγγυους, ενώ μετά τις 21.00 θα ακολουθήσει Ρεμπέτικο Γλέντι.
redblack smallΣε συμβολική κατάληψη του κεντρικού κτηρίου του Ιδρύματος στα Προπύλαια, προχώρησαν την Τρίτη φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου, καταγγέλλοντας τις αντιδημοκρατικές πρακτικές Φορτσάκη. Ο νέος Πρύτανης, αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπείες των διοικητικών και των φοιτητών. Παράλληλα την ίδια ημέρα σε στάση εργασίας προχώρησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ. Διαβάστε εδώ το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας για τις συνθήκες στο κεντρικό κτίριο, αλλά και την κοινή ανακοίνωση εργαζομένων – φοιτητών του ΕΚΠΑ εδώ).
redblack small48ωρη απεργία των εργαζομένων στο υπουργείο πολιτισμού την Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Οκτώβρη, με αίτημα αιχμής την επαναφορά των εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Την Τετάρτη εξάλλου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κεντρικό κτίριο του ΥΠ.ΠΟ.Α. στην οδό Μπουμπουλίνας .
redblack smallΠαράσταση Διαμαρτυρίας το πρωί της Τρίτης 21/10, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά των απολύσεων εργαζομένων διοργάνωσε η ΠΟΕ ΟΤΑ με αφορμή την ανάκληση των διορισμών των 27 εργαζομένων στο δήμο Κερατσινίου.
redblack smallΣε δίκη παραπέμπονται την Δευτέρα 27 Οκτώβρη, 44 ναυτεργάτες και άλλοι εργαζόμενοι επειδή συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις στην Θάσο. Για βιομηχανία διώξεων με στημένες κατηγορίες μιλάνε συνδικαλιστικοί φορείς του νησιού.
redblack smallΤην απόλυση εργαζόμενης από το κατάστημα του «Lidl» στο Κιάτο καταγγέλλει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η εργαζόμενη απολύθηκε λίγες μέρες μετά από την εγγραφή της στο επιχειρησιακό σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους σε όλα τα καταστήματα των «Lidl» να σταθούν στο πλευρό της.
redblack smallΚινητοποίηση του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας στο υπ. Εργασίας την Πέμπτη, 23/10. Διεκδικούν την καταβολή του εποχικού επιδόματος σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους και ανέργους της ναυπηγικής βιομηχανίας. Συγκεκριμένα το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, μαζί με τα Σωματεία των Ναυπηγοξυλουργών, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, απαίτησαν να δοθεί το εποχιακό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους της ναυπηγικής βιομηχανίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση στις συνθήκες της ανεργίας και της απληρωσιάς.
redblack smallΣυνέχισαν και την εβδομάδα που μας πέρασε τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Αφοί Κωνσταντακάτου». Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα που η εταιρεία συνεχίζει να μην καταβάλει. Την ίδια ώρα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι, στο τέλος του μήνα θα κλείσει το κατάστημα που έχει στα Τρίκαλα, ενώ αναμένεται να κλείσει και αλλά καταστήματα.
redblack smallΚαταδίκη συνδικαλίστριας, μετά από μήνυση προϊσταμένης των σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης». Σε 5 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου, μετά από μήνυση της εργοδοσίας για κινητοποίηση που έγινε στις 13 Φλεβάρη του 2010 έξω από το κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να αναφερθεί πως η κινητοποίηση είχε γίνει με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων που είχε κάνει η εργοδοσία δύο μέρες πριν.
redblack smallΠραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Οκτώβρη, το 8ο τακτικό της Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ).
redblack smallΑρχαιρεσίες στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) στις 2 Νοέμβρη, για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου, των Διοικουσών Επιτροπών των παραρτημάτων και των αντιπρόσωπων των γενικών συνελεύσεων του ΓΕΩΤΕΕ σε όλη την Ελλάδα. Στις εκλογές συμμετείχαν πάνω από τα 35.000 μέλη του ΓΕΩΤΕΕ, γεωπόνοι, δασολόγοι, κτηνίατροι, γεωλόγοι, ιχθυολόγοι.
redblack smallΜε σύνθημα: Λευκές νύχτες – Μαύρη ζωή, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, εκφράζει την αντίθεση του στην εφαρμογή του μέτρου της «Λευκής Νύχτας» που προωθούν για την 1η Νοέμβρη, ο δήμος, ο Εμπορικός Σύλλογος και διάφοροι παράγοντες της Λιβαδειάς. Προκειμένου μάλιστα, να δελεάσουν, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, την επιχείρηση καταστρατήγησης του ωραρίου, την έχουν «ντύσει» με προσφορές !!!, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και εκπλήξεις για παιδιά !!!, αποσιωπώντας την αλήθεια, πως αυτό που λείπει από τους εργαζόμενους είναι τα χρήματα και όχι η διασκέδαση. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα.
redblack smallΣυγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 24/10 οι εργαζόμενοι της «Βιβλιοσυνεργατικής», στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους. Απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους που φτάνουν τους 5 μήνες. Η τριμερής συνάντηση με αντιπροσωπεία του υπουργείου και της εργοδοσίας απέβη άκαρπη και γι’ αυτό τον λόγο ορίστηκε νέα τριμερής συνάντηση για τις 3 Νοέμβρη, ενώ οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
redblack smallΙταμή στάση της αστικής δικαιοσύνης για την υπόθεση του βασανισμού του Αιγύπτιου Ουαλίντ Ταλέμπ, καθώς η δίκη αναβλήθηκε για 5η φορά λόγω μη παρουσίας μεταφραστή. Η εν λόγω υπόθεση αποτελεί μια από τις πιο κραυγαλέες υποθέσεις ρατσιστικής βίας. Θυμίζουμε ότι, οι Γιώργος Σγούρδος, ιδιοκτήτης φούρνου στη Σαλαμίνα όπου εργαζόταν το θύμα, ο χρυσαυγίτης γιος του και ένας φίλος τους αλβανικής καταγωγής, κατηγορούνται ότι απήγαγαν, βασάνισαν και έκλεψαν τον Ουαλίν Ταλέμπ, αφήνοντάς τον αλυσοδεμένο επί ώρες σε έναν στάβλο στη Σαλαμίνα. Ο Ταλέμπ αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας αλλά ζει και σε καθεστώς τρόμου, ο οποίος επιτείνεται καθώς ο βασανιστής του δεν διστάζει να προβεί σε νέες απειλές για τη ζωή του Ουαλίντ. Μάλιστα μετά την αναβολή της δίκης, σε τυχαία συνάντηση θύτη και θύματος, ο βασανιστής επιτέθηκε λεκτικά στο θύμα απειλώντας ότι αν τον δει στη Σαλαμίνα θα τον σκοτώσει.
redblack smallΣτη δίκη για την υπόθεση της Αγγελικής Κουτσουμπού για τον σοβαρό τραυματισμό της από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ, καταγράφηκαν μαρτυρίες που συγκλονίζουν για την ωμότητα της επίθεσης που δεν ήταν καθόλου τυχαία, αλλά αντιθέτως αποτελούσε στρατηγική με στόχο να διαλυθεί η διαδήλωση με κάθε δυνατό τρόπο. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 4.11.
redblack smallΣε κινητοποίηση προχώρησαν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο την Πέμπτη το πρωί (23/10) οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, με αφορμή επιστημονική ημερίδα του υπουργείου Υγείας με την παρουσία της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα. Εκπρόσωποι των εργαζομένων παραβρέθηκαν στην ημερίδα -όπου η υφυπουργός επιβεβαίωσε το κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων- έθεσαν ερωτήματα και εξέφρασαν τα αιτήματά τους.
redblack smallΣτο 44,3% το ποσοστό φτώχειας το 2012 ,σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat. Σύμφωνα με τον δείκτη φτώχειας, το ποσοστό φτώχειας υπερδιπλασιάστηκε από 18% το 2010 σε 44,3% το 2012. Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού για την διετία 2010-2012,ανήλθε από 27,7% σε 35,7%!
redblack smallΔυσβάσταχτες συμμετοχές για την αγορά φαρμάκων – που πολλές φορές είναι απαγορευτικές για την προμήθειά τους – πληρώνουν οι ασθενείς , οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν τα παιχνίδια των εταιρειών με τις αποσύρσεις φαρμάκων, ώστε να επιτύχουν τις τιμές που τους εξασφαλίζουν την επιθυμητή κερδοφορία. Αποκαλυπτικά γι” αυτή τη δραματική κατάσταση στη φαρμακευτική περίθαλψη των αρρώστων είναι τα στοιχεία που παρουσίασε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι ασφαλισμένοι πλήρωσαν συμμετοχή 364,6 εκατ. ευρώ.
redblack smallΤέλος, να τερματιστεί η απάνθρωπη και εγκληματική τακτική για τις εγχειρήσεις που εφαρμόζεται με απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου «Αττικόν» να μη γίνονται εγχειρήσεις που χρειάζονται ακριβά υλικά, απαίτησαν την Τετάρτη 22/10 με παράστασή διαμαρτυρίας ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και νήσων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).
[Το εργασιακό δελτίο μεταδίδεται καθημερινά από τα ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ :http://radiofragmata.espivblogs.net]
Μπορείτε να ακούσετε ή να κατεβάσετε το εργασιακό δελτίο σε μορφή mp3 ΕΔΩ
Αναδημοσσίευση απο: omnia sunt communia