Η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ) συμμετέχει και στηρίζει τις δράσεις της «Πρωτοβουλίας για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών»

Την Τρίτη 12 Γενάρη πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της «Πρωτοβουλίας για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών» στο καφέ-βιβλιοπωλείο «Λοκομοτίβα». 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εργαζόμενοι από το Μετρό, το ΕΚΠΑ, την ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, τη Wind, η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου- Δραπετσώνας, το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης, από τους ΟΤΑ, το ΤΕΕ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου, εργαζόμενες και εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Υπ. Οικονομικών, καθαρίστριες του ιδιωτικού τομέα, η

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ), εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) κ.ά.

 
Έγινε ενημέρωση για την υπόθεση της κακοποίησης των καθαριστριών από τον αστυνομικό των ΜΑΤ Τσοκαναρίδη στο πλαίσιο της καταστολής του αγώνα των καθαριστριών για να ακυρωθούν οι απολύσεις που επέβαλλε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο πλαίσιο των μνημονίων. Έγινε ενημέρωση για τη δίκη που έχουμε μπροστά μας, στις 11 Φλεβάρη, μετά τη μήνυση που έχουν καταθέσει δύο κακοποιημένες καθαρίστριες από τον Τσοακαναρίδη.
 
H βία και η καταστολή της προηγούμενης κυβέρνησης συνεχίζεται σήμερα με τη βία κατά των  συνταξιούχων που πνίγονται στα χημικά από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
 
Παράλληλα η δίκη αυτή συνδέει τους αγώνες της προηγούμενης περιόδου με τους σημερινούς αγώνες για την κατάργηση του 3ου μνημονίου και με τους αγώνες ενάντια στην κατάργηση της ασφάλισης, τη λεηλασία των εργαζομένων και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
 
Αποφασίστηκε:
  • Να γίνει καμπάνια για την καταδίκη του ΜΑΤατζή που χτύπησε τις εργαζόμενες που αγωνίζονταν για την επαναπρόσληψή τους. Να γίνει καμπάνια για την απόσυρση των κατηγοριών που έχουν κατατεθεί από αστυνομικούς εναντίον καθαριστριών.
  • Να ζητηθεί από την ΑΔΕΔΥ και το Σύλλογο Εργαζόμενων του Υπ. Οικονομικών να γίνει στάση εργασίας την ημέρα της δίκης (11 Φλεβάρη), ώστε να διευκολυνθεί η παρουσία εργαζομένων
  • Να βγει κάλεσμα για μαζική παρουσία στη δίκη από την «Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών».
  • Προβολή της δίκης στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του κινήματος και στον ημερήσιο τύπο.
  • Κάλυψη των οικονομικών της μήνυσης
  • Νέα σύσκεψη την Παρασκευή στις 29 Γενάρη, 6.30μμ στο καφέ-βιβλιοπωλείο «Λοκομοτίβα».
 
 
 
Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών