Λευτεριά στον Ισπανό διαδηλωτή Alfon Fernandez Ortega

Ο  Αλφόν συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στην εργατική περιοχή του Βαγιέκας στη Μαδρίτη, στις 14/11/2012. Κατευθύνονταν προς μια απεργιακή περιφρούρηση στη γειτονιά τουΗ ημέρα εκείνη ήταν ημέρα γενικής πανευρωπαϊκής απεργίας. Η συμμετοχή του στην απεργία είχε να κάνει με τις διεκδικήσεις που προβάλλοντανόχι άλλη ανεργίαόχι αντεργατικές μεταρρυθμίσειςόχι περικοπές στα κοινωνικά αγαθάόχι ιδιωτικοποιήσεις σε υγείαεκπαίδευση κτλ.

Η ισπανική αστυνομία χρησιμοποίησε μια προσφιλή γι’ αυτήν ταχτικήπροσπάθησε να του φορτώσει ένα σακίδιο με μολότοφΑπ’ ό,τι φαίνεται και στην Ισπανίαόπως και στην Ελλάδαμε αυτό τον τρόπο η αστυνομία στήνει σκευωρίες σε βάρος διαδηλωτώνΟ Αλφόν προφυλακίστηκε παρότι στο σακίδιο δεν βρέθηκαν δαχτυλικά του αποτυπώματα. Κρατήθηκε στη φυλακή για 56 ημέρες,σε ειδικό καθεστώς απομόνωσης (καθεστώς FIES) και αποφυλακίστηκε στις 9/1/2013 χάρη στη διεθνή αλληλεγγύη και τις διαμαρτυρίες που έγιναν στο Βαγιέκαςστη Μαδρίτησε πολλές πόλεις της Ισπανίας και σε άλλες άλλες χώρες. Ο εισαγγελέας του απέδωσε κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών και ζήτησε ποινή φυλάκισης χρόνων.

Η καταστολή στην Ισπανία έχει σημειώσει σκανδαλώδη αύξηση φτάνοντας σε απίστευτο επίπεδο καταπάτησης των ελευθεριών

Το κράτος της Ισπανίας ποινικοποιεί κάθε μορφή κοινωνικής δράσηςμε λεπτομερή και εξαντλητικό τρόπο. Εκατοντάδες είναι αυτοί που απειλούνται με ποινές φυλάκισης λόγω της συμμετοχής τους σε εργατικούςπολιτικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες. Η τρομοκρατία που βιώνουν οι κοινωνικοί και εργατικοί αγώνες στην Ισπανίαδεν είναι κάτι άγνωστο και για την ΕλλάδαΗ επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες είναι κοινή επιλογή των αφεντικών και των κυβερνώντων σε κάθε χώραόταν οι εργαζόμενοι και οι καταπιεσμένοι ξεσηκώνονται και διεκδικούν.

Στις 25/11/2014 ου 2014 έγινε η δίκηστην οποία αποδείχθηκε η αστυνομική σκευωρία εναντίον του ΑλφόνΣε μια δίκη γεμάτη με αντιφάσεις και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία που θα αποδείκνυαν την ενοχή του Αλφόνη ανάκριση επικεντρώθηκε ουσιαστικά σε ερωτήσεις σχετικές με την ιδεολογία και την προσωπική ζωή του. Τελικάο 23χρονος Αλφόν καταδικάστηκε σε χρόνια φυλάκισης.
Η απόφαση αυτή ήταν μια προειδοποίηση σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην τρομακτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνίαΧρησιμοποιήθηκε ως μια προειδοποίηση σε όσους τολμάνε να εξεγείρονταιαρνούμενοι να συμμορφωθούν με την όλο και πιο έντονη σκλαβιά στην οποία υποτάσσουν όλους τους εργαζόμενους. Το κράτοςμέσω των μέσων μαζικής «επικοινωνίας» παρουσιάσε τον Αλφόν ως έναν κοινό εγκληματία, χρησιμοποιώντας το ψέμα και την παραποίηση των πληροφοριώνμε σκοπό να δικαιολογήσουν την αστυνομική σκευωρία και να προσπαθήσουν ώστε ο λαός να ξεχάσει πως ο Αλφόν ήταν ένας διαδηλωτής ο οποίος μαζί με άλλους συμπολίτες του διεκδικούσε δημόσια υγεία και παιδεία, εναντιώνονταν στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και στις περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες, αγωνίζονταν για τα δικαιώματα όλης της εργατικής τάξης.
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Παρέμβαση έξω από την Ισπανική πρεσβεία
Σάββατο 2 Απρίλη στις 12.30 το μεσημέρι
(Διονυσίου Αρεοπαγίτου 21 – Σταθμός μετρό Ακρόπολη)
……………………………………………………………………………………………..

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΕΣΕ Αθήνας)