Δελτίο Εργατικής Αντιπληροφόρησης #107 από το blog της ΕΣΕ Αθήνας

Λευτεριά στον Ισπανό διαδηλωτή Alfon Fernandez Ortega, είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ενώσης Αθήνας (ΕΣΕ-Αθήνας) με το οποίο καλεί το επομενο Σάββατο 2 Απρίλη, σε διαμαρτυρία έξω από την Ισπανική πρεσβεία στις 12.30 το μεσημέρι. Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΣΕ-Αθήνας. Ο  Alfon Fernandez Ortega συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στην εργατική περιοχή του Βαγιέκας στη Μαδρίτη, στις 14/11/2012. Κατευθύνονταν προς μια απεργιακή περιφρούρηση στη γειτονιά τουΗ ημέρα εκείνη ήταν ημέρα γενικής πανευρωπαϊκής απεργίας. Η συμμετοχή του στην απεργία είχε να κάνει με τις διεκδικήσεις που προβάλλοντανόχι άλλη ανεργίαόχι αντεργατικές μεταρρυθμίσειςόχι περικοπές στα κοινωνικά αγαθάόχι ιδιωτικοποιήσεις σε υγείαεκπαίδευση κτλ. Η ισπανική αστυνομία χρησιμοποίησε μια προσφιλή γι’ αυτήν ταχτική, προσπάθησε να του φορτώσει ένα σακίδιο με μολότοφΑπ’ ό,τι φαίνεται και στην Ισπανίαόπως και στην Ελλάδαμε αυτό τον τρόπο η αστυνομία στήνει σκευωρίες σε βάρος διαδηλωτώνΟ Αλφόν προφυλακίστηκε παρότι στο σακίδιο δεν βρέθηκαν δαχτυλικά του αποτυπώματα.Η ισπανική αστυνομία χρησιμοποίησε μια προσφιλή γι’ αυτήν ταχτική Κρατήθηκε στη φυλακή για 56 ημέρες,σε ειδικό καθεστώς απομόνωσης (καθεστώς FIES) και αποφυλακίστηκε στις 9/1/2013 χάρη στη διεθνή αλληλεγγύη και τις διαμαρτυρίες που έγιναν στο Βαγιέκαςστη Μαδρίτησε πολλές πόλεις της Ισπανίας και σε άλλες άλλες χώρες. Ο εισαγγελέας του απέδωσε κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών και ζήτησε ποινή φυλάκισης χρόνων. Η καταστολή στην Ισπανία έχει σημειώσει σκανδαλώδη αύξηση φτάνοντας σε απίστευτο επίπεδο καταπάτησης των ελευθεριών

Το κράτος της Ισπανίας ποινικοποιεί κάθε μορφή κοινωνικής δράσηςμε λεπτομερή και εξαντλητικό τρόπο. Εκατοντάδες είναι αυτοί που απειλούνται με ποινές φυλάκισης λόγω της συμμετοχής τους σε εργατικούςπολιτικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες. Η τρομοκρατία που βιώνουν οι κοινωνικοί και εργατικοί αγώνες στην Ισπανίαδεν είναι κάτι άγνωστο και για την ΕλλάδαΗ επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες είναι κοινή επιλογή των αφεντικών και των κυβερνώντων σε κάθε χώραόταν οι εργαζόμενοι και οι καταπιεσμένοι ξεσηκώνονται και διεκδικούν.Στις 25/11/2014 ου 2014 έγινε η δίκηστην οποία αποδείχθηκε η αστυνομική σκευωρία εναντίον του ΑλφόνΣε μια δίκη γεμάτη με αντιφάσεις και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία που θα αποδείκνυαν την ενοχή του Αλφόνη ανάκριση επικεντρώθηκε ουσιαστικά σε ερωτήσεις σχετικές με την ιδεολογία και την προσωπική ζωή του. Τελικάο 23χρονος Αλφόν καταδικάστηκε σε χρόνια φυλάκισης.Η απόφαση αυτή ήταν μια προειδοποίηση σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην τρομακτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνίαΧρησιμοποιήθηκε ως μια προειδοποίηση σε όσους τολμάνε να εξεγείρονταιαρνούμενοι να συμμορφωθούν με την όλο και πιο έντονη σκλαβιά στην οποία υποτάσσουν όλους τους εργαζόμενους. Το κράτοςμέσω των μέσων μαζικής «επικοινωνίας» παρουσιάσε τον Αλφόν ως έναν κοινό εγκληματία, χρησιμοποιώντας το ψέμα και την παραποίηση των πληροφοριώνμε σκοπό να δικαιολογήσουν την αστυνομική σκευωρία και να προσπαθήσουν ώστε ο λαός να ξεχάσει πως ο Αλφόν ήταν ένας διαδηλωτής ο οποίος μαζί με άλλους συμπολίτες του διεκδικούσε δημόσια υγεία και παιδεία, εναντιώνονταν στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και στις περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες, αγωνίζονταν για τα δικαιώματα όλης της εργατικής τάξης.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΕΣΕ Αθήνας)

redblack-small

Παρέμβαση στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23.03.16 από τα αυτοοργανωμένες δομές, αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας,Νέας Ιωνίας και γύρω περιοχών,αυτοοργανωμένη δομή υγείας Εξαρχείων,ιατρείο αλληλεγγύης Πατησίων-Αχαρνών,κοινωνικός χώρος για την υγεία (ΠΙΚΠΑ)και no land – αυτοοργανωμένη κο. Η παρέμβαση έγινε με αφορμή τις χαμαιλεόντειες πολιτικές όταν το σύστημα υγείας σκοτώνει και την αναλγησία και την αγριανθρωπιά στα νοσοκομεία ”Ελενα”και “Αλεξάνδρα”.

redblack-small

Η καταδίκη των απεργών αποσκοπεί στην τρομοκράτηση όλων των εργαζομένων ποινικοποιώντας τις συλλογικές αντιστάσεις απέναντι στην επιδείνωση της μισθωτής σκλαβιάς, ενώ σαφέστατα σιγοντάρει την εργοδοτική ασυδοσία. Αυτό ανέφερε στο κάλεσμα της σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων την Τετάρτη 23 Μάρτη για τους συλληφθέντες αλληλέγγυους από την απεργιακή κινητοποίηση στον Ιανό τον Δεκέμβρη του ’14 , στο Α.Τ. Ακροπόλεως, η Αναρχική Συλλογικότητα για την Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση(ΑΣΜΠΑ). Και η ανακοίνωση της ΑΣΜΠΑ πρόσθετε τα εξής: Ωστόσο, η πορεία αυτού του αγώνα και η δυναμική που παρήγαγε, κατάφερε εν μέρει να αλλάξει τους συσχετισμούς υπέρ των εκμεταλλευόμενων, με την απόσυρση του αρχικού σχεδίου για τις 52 Κυριακές. Όμως, για να οχυρώσουμε το έδαφος που έχει κερδηθεί, πόσο μάλλον για να κερδίσουμε τις μάχες που έρχονται, πρέπει να το υπερασπιστούμε μαχητικά. Η επίθεση που ενορχηστρώνουν κράτος και αφεντικά στους εργαζόμενους εντείνεται ακάθεκτα. Όταν οι αφέντες επανατοποθετούνται με πολεμικούς όρους για να ξεζουμίσουν τους εκμεταλλευόμενους, δεν μας αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες. Το παιχνίδι με τη νομιμότητα ανήκει πλέον στο παρελθόν. Απέναντι στην ολοκληρωτική επέλαση του κεφαλαίου οι αγώνες μας δεν είναι ούτε νόμιμοι ούτε παράνομοι, είναι δίκαιοι! Για να θωρακίσουμε την αργία που ανήκει στους εργαζόμενους, για να υπερασπιστούμε τους συναδέρφους που αντιστέκονται απέναντι στην καταστολή, πρέπει να υπερασπιστούμε και να περιφρουρήσουμε το βασικό μας όπλο, την απεργία. Για να κερδίσουμε τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, να δώσουμε αλληλέγγυους αγώνες που μπορούν να αναλάβουν το κόστος τους, μαχητικά και ανυποχώρητα.

redblack-small


Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και αντίστασης καλεί και ο
ΣΕΦΚ την Δευτέρα 28Μάρτη, στις 9.00 π.μ., στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Το κάλεσμα ανέφερε τα εξής; Καλούμε σωματεία, εργατικέςσυλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιάς, εργαζομένους και ανέργους, μαθήτριες/τές, φοιτήτριες/ές στη συγκέντρωση ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία,τις εκδικητικές συνδικαλιστικές διώξεις και την ποινικοποίηση της εργατικής διεκδίκησης, για να αποδείξουμε στην πράξη ότι η επιβολή εργασιακού μεσαίωναστον ιδιωτικό τομέα δεν θα περάσει…

redblack-small

Ψήφισμα – Καταγγελία της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου με την οποία παραχωρούν αίθουσα, το αμφιθέατρο και το Parking του 1ου Λυκείου Ταύρου στη ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) “Αποστολή” για 10 χρόνια (!!) με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση μαθητών δημοτικού. Είχε προηγηθεί η λήψη σχετικής σύμφωνης γνώμης της σχολικής επιτροπής του σχολικού συγκροτήματος χωρίς όμως να έχει ενημερωθεί από το Δήμο, ως όφειλε, η Διεύθυνση του 1ου Λυκείου. Επίσης είχε ληφθεί αντίστοιχη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής Παιδείας του Δήμου, χωρίς πάλι να έχει ενημερωθεί η Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας στην οποία ανήκει το σχολείο, έστω και από άποψη δεοντολογίας και ηθικής. Η Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, καλεί το επόμενο διάστημα όλους τους φορείς της περιοχής με πρόσκληση που θα τους απευθύνει να πάρουν θέση επί του θέματος και να συνταχθούν με την ΕΛΜΕ για να αποτρέψουμε αυτή την παραχώρηση. Παράλληλα καλούν όλους όσους παραπλανήθηκαν και αρχικά συμφώνησαν σε αυτή την παραχώρηση μέσα από τη σχολική επιτροπή και την επιτροπή Παιδείας του Δήμου να αποσύρουν την υπογραφή τους και να ζητήσουν ενημέρωση από τη Διεύθυνση του σχολείου και την Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, με στόχο να ανακληθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

redblack-small

Καθολική ήταν η συμμετοχή στη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 23 Μάρτη οι  εργαζόμενοι στην εταιρεία «DIAKINISIS» της «ELGEKA GROUP».Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις νέες μειώσεις μισθών που επιβάλλει η εταιρεία και ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων που αρνήθηκαν να υπογράψουν τις μειώσεις.

redblack-small

Για την βία και το καθεστώς απλήρωτης εργασίας που επικρατεί στην ιδωτική κλινική«ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ» στο Παγκράτι σε ανακοίνωση της η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ενωση Αθήνας αναφέρει τα εξής: Χαρακτηριστικό του κλίματος τρομοκρατίας που επικρατεί στην επιχείρηση είναι ότι, η διευθύνουσα σύμβουλος της κλινικής Τσαρουχά Άννα στοχοποίησε την  εργαζόμενη Α. Μ., μέλος της Ελευθεριακής  Συνδικαλιστικής Ένωσης που μετέχει στις κινητοποιήσεις, της επέβαλλε εκδικητική μετακίνηση σε θέση άσχετη με το αντικείμενο εργασίας της και της είπε ότι θα είναι υπεύθυνη εάν τυχόν κλείσει η κλινική, ενώ της επιτέθηκε λεκτικά απειλώντας τη για τη ζωή της  μέσα στο χώρο εργασίας. Εν τέλει η συναδέλφισσα απολύθηκε  με τρόπο που είχε  σαφή εκδικητικά χαρακτηριστικά, και αυτή τη στιγμή δίνει έναν αγώνα για να τις αποδοθούν τα αυτονόητα: τα δεδουλευμένα και η πλήρης αποζημίωση της. Η εργοδοσία ήταν συστηματικά απρόθυμη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στην εργαζομένη.  Όσο αυτή η κατάσταση παραμένει, αγώνας θα συνεχίζεται μέχρι οι εργοδότες να καταλάβουν ότι οποιαδήποτε αντεργατική συμπεριφορά θα έχει γι’ αυτούς πραγματικές και δυσάρεστες  συνέπειες.

Ως Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της κλινικής και καλούμε τα σωματεία βάσης,τις εργατικές επιτροπές και κάθε εργαζόμενο/η και άνεργο/η να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εργοδοσία του “Νέον Αθήναιον”. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε κανένα τραμπουκισμό σε βάρος της συντρόφισσας μας ή οποιουδήποτε άλλου εργαζόμενου,και φυσικά καμιά έκπτωση στα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα!

redblack-small

Σε 24ωρη απεργία κατέβηκαν την Πέμπτη 24 Μάρτη οι εργαζόμενοι στο Μετρό, μετά από απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών,με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν οι συρμοί και να νεκρώσουν οι σταθμοί. Δεν πρέπει ωστόσο να παραβλέψουμε τον λόγο για τον οποίο έγινε η απεργία, που έγινε όχι με πρόταγμα εργατικές διεκδικήσεις αλλά ως συμπαράσταση στους τραμπούκους-ρουφιάνους ελεγκτές, ύστερα από την δημοσιοποίηση των στοιχείων τους αλλά και τις επιθέσεις σε σταθμούς του μετρό.

redblack-small

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν την Τετάρτη 23/03 οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» -πρώην «Αρβανιτίδης»- που λειτουργούν σε αρκετές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και τέσσερα χρόνια, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», βιώνουν μια μόνιμη κατάσταση ανασφάλειας και απληρωσιάς καθώς έχουν γίνει μπαλάκι της “εναλλαγής” εργοδοτών και ζουν με την ανασφάλεια για το ποιος θα πάρει τα καταστήματα και αν θα τους κρατήσει όλους στη δουλειά.

redblack-small

Ιστορία καθημερινής τρέλας με τον δήμαρχο Θέρμης, να ζητά από την Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου να ασκήσει δίωξη στο Σωματείο Εργαζομένων της «Coca Cola», για τη δημιουργία πρόχειρης κατασκευής με νάιλον έξω από το εργοστάσιο για να προστατεύονται οι απεργοί από τη βροχή και το κρύο. Έχει μάλιστα το θράσος να ζητάει από το σωματείο να πληρώσει πρόστιμο ύψους 2.100 ευρώ!!!

redblack-small

Ιστορικό μιας προαναγγελθείσας εργοδοτικής δολοφονίας αποτελεί ο θάνατος 42χρονου εργάτη ο οποίος είναι ένα ακόμα θύμα της εργοδοτικής ασυδοσίας. Ο εργάτης πατέρας δυο μικρών παιδιών, την Τρίτη 22 Μάρτη παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στην περιοχή του Κολωνού, ενώ εργαζόταν στην υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Αθήνας. Όπως καταγγέλλουν συνάδελφοί του, τον τελευταίο μόνο χρόνο στην αποκομιδή έχουν γίνει 16 σοβαρά εργατικά «ατυχήματα» και χαρακτηρίζουν το σημερινό θανατηφόρο σαν «προαναγγελθέν έγκλημα».

redblack-small

Την ίδια ημέρα-την Τρίτη 22 Μάρτη-ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα-για εμάς μία ακόμη απόπειρα εργοδοτικής δολοφονίας-σημειώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Θύμα οικοκοδόμος που εργαζόταν σε υπό ανέγερση επαγγελματικό χώρο στην πλατεία Σινάνι στο Ηράκλειο, και λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας έπεσε με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στο θώρακα και το πόδι.

redblack-small

24ωρη απεργία πραγματοποίησαν τη Τετάρτη 23/03 οι εργαζόμενοι στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα». Οι εργαζόμενοι ζητούν την ανάκληση των απολύσεων, την καταβολή των δεδουλευμένων και την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

redblack-small

Σε 48ωρη απεργία την  Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Μάρτη κατήλθαν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά και Νεάπολης – Συκεών. Αντιδρούν στο καθεστώς απλήρωτης εργασίας, αλλά και τον κίνδυνο να μείνουν άνεργοι μετά τη λήξη του προγράμματος στις 30 Ιούλη του 2016.

redblack-small

Μιλάμε και παλεύουμε για ένα δημόσιο σύστημα υγείας με κοινωνικό έλεγχο. Δημόσιο, καθώς ειναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου για ολική πρόσβαση στις παροχές υγείας, είτε είναι ασφαλισμένος είτε όχι. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (ΑΔΡΕ) και προσθέτει: Κοινωνικό έλεγχο, καθώς είναι απαραίτητη η εμπλοκή της κοινωνίας, αφενός για να εξασφαλίσει τα παραπάνω και αφετέρου για την περιφρούρηση των κατακτήσεων αυτών. Μπροστά στην απάνθρωπη παράνοια που μας παρουσιάζουν ως τη μόνη λύση, δεν έχουμε παρά να προτάξουμε την ανθρώπινη λογική της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Δεν θα αφήσουμε τις δομές υγείας να καταρρέουν και εμείς να μένουμε απαθείς. Δεν θα συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα.

redblack-small

Συνέχισαν και την εβδομάδα που μας πέρασε τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην «Ανακύκλωση» οι εργαζόμενοί παραμένουν επί πέντε μήνες έξω από το εργοστάσιο της, απαιτώντας τη διασφάλιση της εργασίας και των δικαιωμάτων τους. redblack-small

Παρέμβαση, με μοίρασμα κειμένου, πραγματοποίησε την Τρίτη 15 Μαρτίου στο τηλεφωνικό κάτεργο της εταιρείας Mondial Assistanceη, η συνέλευση εργαζομένων και ανέργων τηλεφωνητ(ρι)ών Proledialers. Καλούσε επίσης σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Επιθεώρηση Ηλιούπολης, την Πέμπτη 24 Μαρτίου, με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου τους Α.Α, η οποία απολύθηκε με το γελοίο επιχείρημα της«χαμηλής παραγωγικότητας», χωρίς ποτέ μέχρι τότε να της έχει γίνει οποιαδήποτε σχετική παρατήρηση. Σε ανακοίνωση τους οι Proledialers σημειώνουν ότι η εταιρεία στις περισσότερες από τις απολύσεις δεν έδωσε καμία σαφή αιτιολογία του λόγου απόλυσης των εργαζομένων και προσθέτει πως η εργοδοσία μιλάει για αναδιάρθρωση και χαμηλή παραγωγικότητα ενώ στην πραγματικότητα προχωρά ακάθεκτη στην αντικατάσταση των παλιών με νέους εργαζόμενους που έχουν λιγότερα δικαιώματα και χαμηλότερα μισθολόγια, τακτική προσφιλής στη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων διαχείρισης τηλεφωνικών κλήσεων και όχι μόνο.

redblack-small

Απεργία για τις 7/4, έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας. Την ίδια ημέρα κάτω απο την πίεση των εργαζόμενων στο τομέα της δημόσιας υγείας η ΑΔΕΔΥ “σύρθηκε” στην προκήρυξη γενικής απεργίας στον δημόσιο τομέα. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αντιδρούν στα τεράστια λειτουργικά προβλήματα της δημόσιας υγείας απότοκα της οικονομικής λιτότητας,με βασικότερο την έλλειψη προσωπικού.

redblack-small

Με αφορμή το επικείμενο συνέδριο της Χρυσής Αυγής στο ξενοδοχείο Νovotel, στις 26 και 27 Μάρτη, κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου Νovotel. Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: Αυτούς τους φασίστες που δεν τους έχουν δεχτεί πολλά ξενοδοχεία, τους δέχτηκε η εργοδοσία του ξενοδοχείου Novotel, προκειμένου να πραγματοποιήσουν το συνέδριό τους. Οι υμνητές του Χίτλερ, των στρατοπέδων εξόντωσης της ναζιστικής Γερμανίας, του φασισμού και της χούντας, οι μαχαιροβγάλτες τραμπούκοι και πιστά σκυλιά του μεγάλου κεφαλαίου, αυτοί που σπέρνουν το ρατσιστικό τους μίσος και ξερνούν μισαλλοδοξία στην κοινωνία, δεν πρέπει να έχουν θέση πουθενά και είναι ανεπιθύμητοι απ’ τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου και του κλάδου. Και καταλήγει η ανακοίνωση: Κανένας φασίστας ποτέ και πουθενά.

redblack-small

Με αφορμή την αναβολή των διαγωνισμών για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι σιδηροδρομικοί ανέβαλαν τις στάσεις εργασίας και την προγραμματισμένη για τις 28 Μάρτη απεργία, που είχαν εξαγγείλει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Σε ανακοίνωση του το κλαδικό συνδικάτο αναφέρει ότι το νέο πρόγραμμα κινητοποιήσεων θα καταρτιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

redblack-small

Κινητοποιήσεις για τις σοβαρές ελλείψεις που εγκυμονούν κινδύνους στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου(ΠΑΓΝΗ), έχουν αναγγείλει για την εβδομάδα που μας έρχεται οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. Ειδικότερα έχουν ανακοινώσει, στάσεις εργασίας για την ερχόμενη Δευτέρα 28/3 και Τετάρτη 30/3,ενώ την Πέμπτη 31/3, θα γίνει σύσκεψη με τους επικουρικούς εργαζόμενους των νοσοκομείων της Κρήτης.

redblack-small

Την αλληλεγγύη της στους εργάτες του ‹‹Ρομπέν του Ξύλου›› -τους εργάτες δηλαδή που κατέλαβαν το εγκαταλελειμμένο, από αφεντικά και επενδυτές εργοστάσιο μεταποίησης ξύλου στην Πατρίδα Ημαθίας- εκφράζει με ανακοίνωση της η Κατάληψη Libertatia. Η ανακοίνωση της κατάληψης τελειώνει ως εξής: εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε πως, έχοντας ως πρόταγμα την αυτοδιαχείριση των μέσων παραγωγής και την αυτοδιεύθυνσή τους από την εργατική τάξη, βρισκόμαστε αλληλέγγυες/υοι στον αγώνα των εργατών του “Ρομπέν”. Στον δρόμο που άνοιξε το παράδειγμα της Βιο.Με. στον δευτερογενή τομέα παραγωγής και δεκάδες άλλα στον τριτογενή, παρακολουθούμε τις εξελίξεις του αγώνα τους και με βάση την έμπρακτη αλληλεγγύη στεκόμαστε στο πλευρό τους. ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ, καταλήγει η ανακοίνωση της Κατάληψης Libertatia.

redblack-small

Τέλος, μία είδηση από τα διεθνή. Σε απεργία διαρκείας βρίσκονται από τις 15 Μάρτη οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες της Κύπρου. Αντιδρούν στην απόφαση της Κυπριακής κυβέρνησης,με την οποία όσοι εργάζονται στην θέση νοσηλευτή πρέπει να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου, υποχρεώνοντας έτσι τους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες πού είχαν πτυχίο νοσηλευτικής να κάνουν εξομοίωση σε πανεπιστήμια για να πάρουν πανεπιστημιακά πτυχία, επωμιζόμενοι μάλιστα μόνοι τους το κόστος. Ο αγώνας των νοσηλευτών και νοσηλευτριών είναι μία κρίσιμη μάχη όχι μόνο για τον κλάδο, αλλά μία μάχη για ολόκληρη την εργατική τάξη της Κύπρου. Είναι μία μάχη που θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις εργασιακές σχέσεις, τα εργατικά δικαιώματα στο άμεσο μέλλον.